top of page

BiografieSaskia Stehouwer (Alkmaar, 1975) studeerde Nederlands en Engels. In oktober 2014 verscheen haar debuutbundel wachtkamers bij uitgeverij Marmer, die bekroond werd met de C. Buddingh'-prijs 2015. Saskia's tweede bundel verscheen in oktober 2016 bij Uitgeverij Marmer onder de titel vrije uitloop.

In juli 2017 verscheen een boek met Engelse vertalingen van gedichten van Ingmar Heytze en Saskia Stehouwer, vertaald door Joel Katz en Robert Perry, getiteld
Iets anders/Something else (Dutch poet press). Gedrieën vertaalden zij vervolgens Vrije uitloop, dat in april 2019 als Vrije uitloop / Free range verscheen bij Dutch Poet Press.

In juni 2019 zag Saskia's bijzondere derde dichtbundel, Bindweefsel (uitgeverij Marmer), het licht. Deze bundel is geheel handgeschreven op zelfgeschept papier van plantenresten en fruitafval, en kan na lezing op de composthoop worden gelegd om weer op te gaan in de natuurlijke kringloop. De bundel verscheen in een editie van dertig exemplaren en is uitverkocht).

Saskia woont momenteel in Noord-Italië waar ze graag een zelfvoorzienende ecologische rustplek wil creëren voor mensen die behoefte hebben aan meer contact met de natuur. Ze is een van de kerngroepleden van de
klimaatdichters.
 

 

bottom of page