top of page

Wat doe je als je je oude manier van leven moet opgeven? Als al je oude manieren en gewoontes niet meer blijken te werken?wachtkamers is het verslag van een ontdekkingstocht in een nieuwe wereld, waarin alles tot leven komt en controle vaak ver te zoeken is.  Het is een wonderlijk universum, waarin 'de hoekstukken kwijt zijn'.
 

De personages leren om met de nieuwsgierige blik van een beginner te kijken naar wat er allemaal op hun pad komt en niet te snel te oordelen, want 'in elke val zit een dans verborgen'.


wachtkamers verscheen in oktober 2014 bij Uitgeverij Marmer en is het poëziedebuut van Saskia Stehouwer. De bundel werd bekroond met de C. Buddingh'-Poëzieprijs 2015.
Uit het juryrapport:

'Ondanks de zeer heldere taal, slaagt de auteur erin de lezer permanent te verrassen bij elke nieuwe regel, waarvan verschillende – met name de duistere – direct in het hoofd blijven hangen. Stehouwer tracht in haar poëzie een uiterste grens te bereiken, 'het onmogelijke tot stand te brengen', zoals Paul Rodenko zou zeggen. De jury viel voor haar streng opgelegde onderzoekende houding, voor de gedisciplineerde nieuwsgierige blik waarmee ze observeert en de eigenzinnige toon waarop ze haar waarnemingen dwingend en authentiek weet te verwoorden.'

Recensies van wachtkamers in de Poëziekrant, Awater en Trouw. Beeld: Noor Agter

bottom of page